This year, the March 8th celebration of students at the University of Social Sciences and Humanities seemed to be more fun and unique thanks to the culinary competition for students called March Fragrance. 14 teams from 14 faculties and departments participated in the competition on March 6, 2009.
This year, the March 8th celebration of students at the University of Social Sciences and Humanities seemed to be more fun and unique thanks to the culinary competition for students called March Fragrance. 14 teams from 14 faculties and departments participated in the competition on March 6, 2009.
This year is the first time the Student Union has taken the initiative to organize a culinary competition to affirm and praise one of the indispensable qualities of girls in life, which is the resourcefulness in organizing delicious, nutritious, beautiful and meaningful meals for relatives and family. Although limited by the ceiling price of 100 thousand VND for each dish, what students bring to the culinary competition is still very rich, lively and attractive.
[img class="caption" src="images/stories/2009/03/09/img_0077.jpg" border="0" alt="Each team has only 1 chef and 2 assistant chefs, but countless spectators" title="Each team has only 1 chef and 2 assistant chefs, but countless spectators" width="480" height="320" ][img class="caption" src="images/stories/2009/03/09/img_0031.jpg" border="0" alt="The Political Science BM Team and the dish "Lí ngư vọng nguyệt" title="The Political Science BM Team and the dish "Lí ngư vọng nguyệt" width="480" height="320" ]
Many teams chose to make quite elaborate dishes such as: phoenix sausage (Psychology), stuffed chicken (Information - Library), carp hotpot (Political Science), shrimp salad (Journalism), eel stewed with galangal and ginger (Tourism), coconut sausage (Philosophy)... Some teams chose dishes that were close to everyday life but were creative in the presentation such as Russian salad (International Studies), banana flower salad (History), mixed soup (Archives and Office Administration)... One thing worth applauding is that no matter what dish, the teams tried very hard to have a beautiful presentation and coordination between the main dish and other decorations to create an attractive "scene" in addition to the already very fragrant flavor. Along with that are quite beautiful self-given names that sometimes just hearing them but not seeing them with their own eyes, diners cannot guess. These are the names:Women and Springfor stuffed tomatoes (Literature),Motherly lovefor stuffed chicken (Library Information),Lí ngư vọng nguyệtfor carp hotpot (Political Science),Chất Việtfor shrimp salad (Faculty of Journalism), phoenix sausage (Psychology).
The Faculty of Tourism impressed with the chef in white shirt and white hat with professional style and the rich braised eel dish with the decoration of a small, pretty carrying pole holding the braised eel, looking very Vietnamese.
[img class="caption" src="images/stories/2009/03/09/img_0154.jpg" border="0" alt="Braised Eel Dish of the Faculty of Tourism" title="Braised Eel Dish of the Faculty of Tourism" width="480" height="320" ]
Các nữ đầu bếp khéo tay của khoa Báo chí với món Gỏi tôm thanh mát, lạ miệng lại còn khéo miệng mời thực khách ăn kèm cùng cơm nóng và nước chè tươi. Khoa Đông phương học cũng trình bày món lươn nhưng lại nổi bật với phần trang trí là đoá hoa to tỉa từ đu đủ trắng vô cùng tinh xảo khiến nhiều sinh viên phải trầm trồ. Món chả phượng hoàng của Khoa Tâm lí học lại làm cho người xem vô cùng thích thú bởi phần tạo hình chim phượng với cái đầu phượng được chạm từ một củ cà rốt màu hồng đẹp mắt.
[img class="caption" src="images/stories/2009/03/09/img_0188.jpg" border="0" alt="Decorative flowers carved from carrots by the Faculty of Oriental Studies" title="Decorative flowers carved from carrots by the Faculty of Oriental Studies" width="480" height="320" ]
Khoa Thông tin Thư viện lại trình bày món ăn bên cạnh một chiếc bình hoa nhỏ được “chế tác” tỉ mỉ từ một quả bí đỏ. Bên cạnh đó, món gà nhồi thịt của đội này cũng được đánh giá là một trong những món hoành tráng nhất về mặt bày trí. Hình ảnh gà mẹ cùng bầy gà con còn là thông điệp rất rõ ràng về tình mẫu tử và sự ấm cúng sum vầy. Món bánh trôi ngũ sắc của khoa Xã hội học lại tạo sự vui mắt bởi các sắc hồng, trắng, xanh kèm theo lời thuyết trình rất hay về ý nghĩa cuộc sống và tình yêu được gửi gắm qua những cung bậc sắc màu ấy.
[img class="caption" src="images/stories/2009/03/09/img_0165.jpg" border="0" alt="Colorful Russian salad of the Faculty of International Studies" title="Colorful Russian salad of the Faculty of International Studies" width="480" height="366" ]Cơm chiên thập cẩm của đội khoa Ngôn ngữ học lại có tạo hình mặt người khá ngộ nghĩnh. Món cà chua nhồi thịt của khoa Văn học lại cho người xem cảm giác về sự tươi trẻ, no đủ và tròn đầy. Món lí ngư vọng nguyệt của Khoa học Chính trị lại đánh thức giác quan của tất cả mọi người tại cuộc thi bởi hương vị đậm đà, ngào ngạt lan toả có phần lấn át các món ăn khác. Món canh thập cẩm của khoa Lưu trữ học và Quản trị văn phòng thì được đánh giá là rất bổ dưỡng bởi sự kết hợp của nhiều loại củ quả và thịt...
[img class="caption" src="images/stories/2009/03/09/img_0194.jpg" border="0" alt="In addition to scoring, the Jury also has specific suggestions so that next time the dish will be more delicious and more appealing" title="In addition to scoring, the Jury also has specific suggestions so that next time the dish will be more delicious and more appealing" width="480" height="320" ]
Finally, after carefully considering the elements of presentation, cooking technique and presentation style, the judges awarded first prize to the dishLí ngư vọng nguyệt(Political Science); second prize forLươn xứ Nghệ(Orientalism) andChất Việt(Press); third prize forLươn om(Tourism),Chả dừa(Philosophy) andChả phượng hoàng (Tâm lí học). Đặc biệt, món ăn được giải nhất lần này được Ban Giám khảo đánh giá là khá toàn vẹn cả ở cả hương vị hấp dẫn và bày trí đẹp mắt, hài hoà. Món ăn này còn được đông đảo các bạn sinh viên trao giải là món ăn hấp dẫn thực khách nhất, dễ ăn nhất và dễ... ngon miệng nhất.
Author:Thanh Ha
Newer news
Older news