TTLV: Nâng cao hiệu quả khai thác phương tiện kĩ thuật giám sát an ninh

Thứ năm - 28/10/2010 23:10
Thông tin luận văn "Nâng cao hiệu quả khai thác phương tiện kĩ thuật giám sát an ninh công cộng trong ngành Công an (nghiên cứu hệ thống camera giám sát an ninh công cộng do Bộ Công an đầu tư, triển khai)" của HVCH Trần Vinh Quang, chuyên ngành Quản lí Khoa học và Công nghệ. 1. Họ và tên học viên: Trần Vinh Quang 2. Giới tính: Nam 3. Ngày sinh: 04/08/1960 4. Nơi sinh: Nam Trạch, Bố Trạch, Quảng Bình 5. Quyết định công nhận học viên số 2528/2007/QĐ – XHNV – KH&SĐH, ngày 14/12/2007 của Hiệu trưởng Trường Đại học Khoa học Xã hội và Nhân văn, Đại học Quốc gia Hà Nội. 6. Các thay đổi trong quá trình đào tạo: Không 7. Tên đề tài luận văn: Nâng cao hiệu quả khai thác phương tiện kĩ thuật giám sát an ninh công cộng trong ngành Công an (nghiên cứu hệ thống camera giám sát an ninh công cộng do Bộ Công an đầu tư, triển khai) 8. Chuyên ngành: Quản lí Khoa học và Công nghệ; 9. Mã số: 60.34.72 10. Cán bộ hướng dẫn khoa học: PGS.TS Phạm Ngọc Thanh – Phó Trưởng khoa đào tạo sau Đại học, trường Đại học Khoa học Xã hội và Nhân văn 11. Tóm tắt các kết quả của luận văn: Nội dung các chương thể hiện các hệ thống camera giám sát an ninh công cộng phục vụ công tác Công an được phân tích, đánh giá, kết luận đều xuất phát theo quan điểm các luận cứ lí thuyết: lí thuyết hệ thống, lí thuyết công nghệ và lí thuyết quản lí. Về luận cứ thực tiễn, đề tài được tiến hành khảo sát và điều tra các hệ thống camera giám sát an ninh tại Công an các tỉnh phía Nam và phân tích 779 phiếu điều tra các hệ thống camera giám sát an ninh công cộng tại Công an các đơn vị, địa phương trong cả nước. Từ kết quả nghiên cứu phân tích, đánh giá ưu, nhược điểm về thực trạng các hệ thống camera giám sát an ninh công cộng giai đoạn 1999-2009, đề tài xây dựng năm giải pháp đồng bộ làm cơ sở thực hiện nâng cao hiệu quả khai thác các hệ thống camera giám sát an ninh công cộng nhằm tiếp tục phát triển, hỗ trợ đắc lực, hiệu quả cho công tác Công an trong tình hình mới. 12. Những hướng nghiên cứu tiếp theo: Không 13. Các công trình đã công bố có liên quan đến luận văn: Không

1. Full name: Tran Vinh Quang. 2. Sex: male 3. Date of birth: 04/08/1960 4. Place of birth: Quang Binh 5. Admission decision number: 2528/2007/QĐ – XHNV – KH&SĐH, Dated 14/12/2007 and signed by Principal of University of Social Science and Humanities, VNU Hanoi 6. Changes in academic process: None. (List the forms of change and corresponding times) 7. Official thesis title: Improving Operational Efficiency of Monitoring Technologies in Public Security in the Police (Researching CCTV Public Security Monitoring which invested and implemented by Ministry of Public Security) 8. Major: Science and Technology Management. 9. Code: 60.34.72. 10. Supervisors: Dr Pham Ngoc Thanh - Deputy Head of Post Graduate School, University of Social Science and Humanities, Hanoi. (Full name, academic title and degree) 11. Summary of the findings of the thesis: The thesis contents 98 pages and divided into 3 parts: Introduction, main body, and Summary and Recommendation. There are 11 tables, 9 indexes. The main body is subdivided into 3 modules: Module 1: The basic rationale of System, Technology and Management. Module 2: The current fact about the existing operation of monitoring camera in public security which has been invested and implemented by the Ministry of Public Security. Module 3: Solutions to enhance the operational efficiency of monitoring camera in public security. The content of all the modules shows the monitoring camera system in public security police service have been analysed, evaluated, concluded which are derived from the viewpoint of the theoretical arguments: systems theory, technology theory, and management theory. On practical grounds, the topic was done based on survey and investigation of the security monitoring cameras system at the Police in the southern provinces and 779 samples were analyzed from security monitoring in the public Police units and localities across the country. From the results of analytical studies, evaluation of strengths and weaknesses of the current status of surveillance camera systems public safety period 1999-2009, the subject constructed five solutions as a foundation for implementation of enhancing the operational efficiency in exploring all surveillance camera system in public place and hence to further develop and support effectively in police work in this modern and rapid change society. (Summarize them with stress on the new findings, if any) 12. Further research directions, if any: None. 13. Thesis-related publications: None.