TTLV: Quản trị nội dung thu phí báo điện tử hiện nay

Thứ năm - 17/08/2023 00:24

1. Họ và tên học viên: Nguyễn Thị Lan Hương​ 2. Giới tính: Nữ

3. Ngày sinh: 17/08/1978

4. Nơi sinh: Hà Nội

5. Quyết định công nhận học viên số: 2948/QĐ-XHNVNgày 28 tháng 12 năm 2021 của Hiệu trưởng Trường Đại học Khoa học Xã hội và Nhân văn, Đại học Quốc gia Hà Nội

6. Các thay đổi trong quá trình đào tạo: Không

7. Tên đề tài luận văn: Quản trị nội dung thu phí báo điện tử hiện nay

8. Chuyên ngành: Quản trị báo chí truyền thông; Mã số: Thí điểm

9. Cán bộ hướng dẫn khoa học: PGS.TS. Đặng Thị Thu Hương, hiện đang công tác tại Trường Đại học Khoa học Xã hội và Nhân văn, Đại học Quốc gia Hà Nội.

10. Tóm tắt các kết quả của luận văn: Trên cơ sở hệ thống hóa các vấn đề lý luận và thực tiễn liên quan đến đề tài, luận văn khảo sát thực trạng quản trị nội dung thu phí báo điện tử của báo VietnamPlus và Vietnamnet, đánh giá thành công, hạn chế và đưa ra các giải pháp, khuyến nghị nhằm nâng cao chất lượng quản trị nội dung thu phí trên các tờ báo điện tử.

11. Khả năng ứng dụng trong thực tiễn: Luận văn chỉ ra những ưu, nhược điểm; gợi mở một số giải pháp nâng cao hiệu quả quản trị nội dung trên báo điện tử. Kết quả của nghiên cứu có thể là tài liệu tham khảo hữu ích đối với việc triển khai mô hình thu phí trên báo điện tử, từ đó tăng vị thế và doanh thu cho các tòa soạn.

12. Những hướng nghiên cứu tiếp theo: Từ những kết quả nghiên cứu này, có thể phát triển những hướng nghiên cứu tiếp theo trong việc áp dụng mô hình thu phí đối với những loại hình báo chí khác trên nền tảng số(như truyền hình, phát thanh…), góp phần phát huy hiệu quả vai trò tự chủ của các cơ quan báo chí hiện nay.

13. Các công trình đã công bố có liên quan đến luận văn: Có bài báo đăng trên tạp chí Người làm báo

INFORMATION ON MASTER’S THESIS

1.       Full name of the student: Nguyen Thi Lan Huong

2.       Gender: Female

3.       Date of birth: 17/08/1978

4.       Place of birth: Hanoi

5.       Admission decision number: 2948/QD-XHNV on December 28, 2021, by the Rector of the University of Social Sciences and Humanities, National University of Hanoi

6.       Changes during the academic process: None

7.       Thesis title: Managing online newspaper content for monetization nowadays

8.       Major: Journalism and Communication Management; Code: Pilot

9.       Scientific advisor: Associate Professor. Dr. Dang Thi Thu Huong, currently working at the University of Social Sciences and Humanities, National University of Hanoi.

10.   Summary of thesis results: Based on the systematization of theoretical and practical issues related to the thesis, the thesis surveys the current situation of content management for online newspapers charging at VietnamPlus and Vietnamnet, evaluates successes and limitations, and proposes solutions and recommendations to improve the quality of content management for online newspapers, particularly VietnamPlus and Vietnamnet, and electronic newspapers in Vietnam in general.

11.   Applicability in practice: The thesis identifies the advantages and limitations and suggests some solutions to enhance the effectiveness of content management on online newspapers. The research results can serve as a useful reference for the implementation of charging models on online newspapers, thereby increasing their position and revenue for the press agencies.

12.   Further research directions: From these research results, further research directions can be developed in the application of charging models for other forms of digital media (such as television, radio, etc.) according to modern journalism trends and the application of powerful technology in content production, contributing to enhancing the autonomy of current press agencies.

13.   Related published works to the thesis: There is an article published in the journal "Nguoi Lam Bao" (The Journalist).

Tác giả: USSH Media