TTLV: Phát triển du lịch homestay tại tỉnh Ninh Bình

2. Giới tính: Nữ

3. Ngày sinh: 06/07/1987

4. Nơi sinh: Gia Viễn – Ninh Bình

5. Quyết định công nhận học viên số: 2998/2013/QĐ-XHNV-SĐH ngày 30 tháng 12 năm 2013 của Hiệu trưởng Trường Đại học Khoa học Xã hội và Nhân văn, Đại học Quốc gia Hà Nội

6. Các thay đổi trong quá trình đào tạo: Không có

7. Tên đề tài luận văn: Phát triển du lịch homestay tại tỉnh Ninh Bình

8. Chuyên ngành: Du lịch học                 Mã số: Chương trình đào tạo thí điểm

9. Cán bộ hướng dẫn khoa học: TS. Nguyễn Quang Vinh – Khoa Du lịch – Đại học Khoa học Xã hội và Nhân văn – Đại học Quốc gia Hà Nội

Luận văn nêu khái quát cơ sở lí luận và thực tiễn phát triển du lịch homestay. Bài học kinh nghiệm phát triển du lịch homestay trên thế giới và ở Việt Nam. Thống kê, phân tích đánh giá điều kiện phát triển du lịch homestay  tại tỉnh Ninh Bình. Đưa ra thực trạng và kết quả hoạt động du lịch homestay tại tỉnh Ninh Bình như: sản phẩm du lịch, số lượng khách và doanh thu….. Nhận xét đánh giá tác động du lịch homestay đến đời sống kinh tế, văn hóa xã hội và môi trường tại địa phương. Luận văn đưa ra các mục tiêu phát triển và các giải pháp cơ bản phát triển du lịch homestay tại tỉnh Ninh Bình.

11. Khả năng ứng dụng trong  thực tiễn:

Luận văn cung cấp thêm những kiến thức thực tế về du lịch homestay. Đưa ra những giải pháp phù hợp để phát triển du lịch homestay tại tỉnh Ninh Bình.

12. Những hướng nghiên cứu tiếp theo:

- Nghiên cứu giải pháp phát triển du lịch homestay tại tỉnh Ninh Bình

- Nghiên cứu tác động của du lịch homestay đến đời sống văn hóa xã hội tại xã Gia Vân, huyện Gia Viễn, tỉnh Ninh Bình

1. Full name: Nguyen Thi Quynh                   2. Sex: Female

3. Date of birth: 06/07/1987                          4. Place of birth: Gia Vien – Ninh Bình

5. Admission decision number: 2998/2013/QĐ-XHNV-SĐH, Dated 30/12/2013 of Rector of University of Social Sciences and Humanities, VNU Hanoi

6. Changes in academic process: No

7. Official thesis title: Developing homestay tourism in Ninh Binh province

8. Major: Tourism                                        9. Code: experiment

10. Supervisor: Ph.D. Nguyen Quang Vinh – Faculty of Tourism Studies, University of Social Sciences and Humanities,HNU.

11. Summary of the findings of the thesis:

The thesis outlines the theoretical basic and practical development as well as learned lessons in the development of homestay tourism in the world and in Viet Nam. Giving out statistics, evaluation and analysis of possibility for developing homestay tourism in Ninh Binh province. Revealing the actual status and results of homestay tourism in the province like: product, number of tourists and turnover, etc. Reviewing and assessing the imppact of homestay tourism on the local cultural and socio- economic life, and the environment. The thesis also points out development goals and the basic solutions to develop homestay tourism in Ninh Binh province.

12. Practical applicability, if any:

The thesis provides practical knowledge on homestay tourism, offering suitable solutions for homestay tourism development in Ninh Binh province.

13. Further research directions, if any:

- Research into solutions to develop homestay tourism in Ninh Binh province

- Research into impacts of homestay tourism on the cultural and social life in Gia Van commune, Gia Vien district, Ninh Binh province.