TTLV: Bảo quản tài liệu cổ, quý hiếm ở Tỉnh Thừa Thiên - Huế

2. Giới tính: Nữ

3. Ngày sinh: 06/6/1986

4. Nơi sinh: Thừa Thiên Huế

5. Quyết định công nhận học viên số 2998/QĐ-XHNV-SĐH ngày 30/12/2013 của Hiệu trưởng Trường Đại học Khoa học Xã hội và Nhân văn, Đại học Quốc gia Hà Nội.

6. Các thay đổi trong quá trình đào tạo: Không

7. Tên đề tài luận văn: Bảo quản tài liệu cổ, quý hiếm ở Tỉnh Thừa Thiên - Huế

8. Chuyên ngành: Thông tin – Thư viện                      Mã số: 60.32.02.03

9. Cán bộ hướng dẫn khoa học: TS. Lê Văn Viết

Luận văn đã góp phần làm sáng tỏ một số vấn đề lý luận cơ bản của bảo quản tài liệu cổ, quý hiếm ở Tỉnh Thừa Thiên - Huế  như  làm rõ khái niệm tài liệu cổ, quý hiếm; bảo quản tài  liệu cổ, quý hiếm; các tiêu chí để xác định tài liệu cổ, quý hiếm; nêu ra các tiêu chí tác động đến hiệu qủa hoạt động bảo quản; nghiên cứu thực trạng hoạt động bảo quản  tài liệu cổ, quý hiếm ở Tỉnh Thừa Thiên Huế, nhận xét về bảo quản tài liệu cổ, quý hiếm. Trên cơ sở các nghiên cứu lý luận và khảo sát thực tiễn, luận văn đã đề xuất một số giải pháp nâng cao hiệu quả bảo quản tài liệu cổ, quý hiếm ở Tỉnh Thừa Thiên Huế.

11. Khả năng ứng dụng trong thực tiễn:

Các kết quả nghiên cứu của luận văn có thể ứng dụng trong hoạt động bảo quản tài liệu cổ, quý hiếm tại một số thư viện ở Tỉnh Thừa Thiên - Huế giai đoạn hiện nay và những năm tiếp theo.

1. Full name: Duong Hoai Y                         2. Gender: Female

3. Date of birth: 6/6/1986                             4. Place of birth: Thua Thien Hue province

5. Admission decision number: 2998/QĐ-XHNV-SĐH on December 30th, 2013 by Rector of University of Social Sciences and Humanities, Vietnam National University-Hanoi.

6. Changes during academic process: None

7. Official thesis title: Preserving ancient and rare documents in Thua Thien Hue province

8. Major: Library Information Science            Code: 60.32.02.03

9. Supervisor: Dr. Le Van Viet

10. Summary of the thesis’ outcomes:

This thesis has contributed to clarify some basic theoretical issues of preservation of ancient and rare documents in Thua Thien Hue province such as clarifying the concept of ancient and rare documents, preserving them, finding the criteria to determine them, setting out criterias that affect the efficiency of preservation activities, researching the actual situation of preservation activities in Thua Thien Hue province, commenting on preserving these documents. On the basis of theoretical studies and actual surveys, the thesis has proposed some solutions to improve the efficiency of preserving ancient and rare documents in Thua Thien Hue Province.

11. Practical applicability, if any:

Research results of this thesis can be applied in preserving ancient and rare documents at some Libraries in Thua Thien Hue province in the current period and the following years.