TTLV: Phong cách Tô Hoài qua truyện viết cho Thiếu Nhi

2. Giới tính: nữ

3. Ngày sinh: 27/04/1989

4. Nơi sinh: Hưng Yên

5. Quyết định công nhận học viên số: 2998/ 2013/QĐ–XHNV-SĐH. Ngày 30 tháng 12 năm 2013 của Hiệu trưởng Trường Đại học khoa học Xã hội và Nhân văn, Đại học Quốc gia Hà Nội

6. Các thay đổi trong quá trình đào tạo: Được gia hạn thời gian làm Luận văn vào tháng 6 năm 2016.

7. Tên đề tài luận văn: Phong cách Tô Hoài qua truyện viết cho Thiếu Nhi

8. Chuyên ngành: Lí luận Văn học      Mã số: 60.22.01.20

9. Người hướng dẫn khoa học: PG.S T.S Phạm Thành Hưng, Trường đại học KHXH&NV

- Luận văn đã làm rõ về phong cách Tô Hoài qua truyện viết cho Thiếu Nhi, góp phần củng cố thêm những đóng góp không nhỏ của nhà văn Tô Hoài cho bộ phận văn học thiếu nhi. Có thể khẳng định: cho đến nay, Tô Hoài vẫn là nhà văn viết truyện cho thiếu nhi nhiều và thành công hơn cả ở Việt Nam.

- Trên phương diện lí thuyết: Luận văn góp phần nhận thức về quá trình sáng tác và những đóng góp của Tô Hoài cho văn học thiếu nhi

- Về giá trị thực tiễn: : Luận văn góp phần làm rõ hơn về quá trình sáng tác cũng như quan điểm của Tô Hoài khi viết truyện cho thiếu nhi và những đóng góp của ông cho văn học thiếu nhi

11. Khả năng ứng dụng trong  thực tiễn:

Luận văn là tư liệu tham khảo cho sinh viên, học viên chuyên ngành Ngữ văn, những người quan tâm đến văn học dành cho thiếu nhi.

12. Những hướng nghiên cứu tiếp theo: không

13. Các công trình đã công bố có liên quan đến luận văn: không

INFORMATION OF MASTER THESIS

1. Full name of trainee: Pham Thi Van Anh                2. Gender: Female

3. Date of birth: 27 April 1989                                   4. Place of birth: Lac Thuy – Hoa Binh

5. Decision of recognizing trainee No. 2998/2013/QD-XHNV-SDH dated 30 December 2013 by Rector of VNU University of Social Sciences and Humanities.

6. Changes in training process: Implementation period of the thesis was extended in June 2016.

7. Thesis topic: To Hoai style through his stories for children.

8. Major: Literary theory                                           Code: 60.22.01.20

9. Supervisor: Assoc. Prof.,Ph.D. Pham Thanh Hung, VNU University of Social Sciences and Humanities.

10. Thesis summary:

- The thesis has clarified To Hoai style through his stories written for children, contributing to reinforce To Hoai’s significant contribution to children literature. It may be affirmed that up to now, To Hoai has been the most successful writer in the file of children literature and has had the largest number of stories for children.

- About the theoretical aspect: To Hoai style is a process of movement and ongoing development of the writer in every stage of composition. This is unique. It is "repeated systematically and always dominated by the unique perspective of the writer." Researching To Hoai style through stories for children is to see the dominant but stable factors when he writes children's literature.

- About practical value: The thesis has contributed to clear composition process as well as opinions of the writer when writing stories for children and to clarify his contribution to children literature.

11. Applicability in practice:

The thesis may become reference for students of philology and those who pay attention to children literature.

12. Following research directions: None.

13. The published works related to the thesis: None.