TTLV: Xây dựng quy trình, phương pháp lập hồ sơ điện tử tại Ủy ban Dân tộc

Thứ năm - 29/11/2018 04:01

1. Họ và tên học viên: BÙI MINH TRỊNH

2. Giới tính: Nam

3. Ngày sinh: 10/6/1986

4. Nơi sinh: Thái Bình

5. Quyết định công nhận học viên số: 3692/QĐ-XHNV ngày 04 tháng 11 năm 2016 của Hiệu trưởng Trường Đại học Khoa học Xã hội và Nhân văn - Đại học Quốc gia Hà Nội

6. Các thay đổi trong quá trình đào tạo: Không

7. Tên đề tài luận văn:

“Xây dựng quy trình, phương pháp lập hồ sơ điện tử tại Ủy ban Dân tộc”.

8. Chuyên ngành: Quản trị văn phòng                               9. Mã số: 60.34.04.06

10. Cán bộ hướng dẫn khoa học: TS. Trần Thắng

Luận văn gồm 3 chương với các nội dung cơ bản sau:

Chương 1. Tác giả đã hệ thống lại những vấn đề lý luận liên quan đến tài liệu điện tử, văn bản điện tử, hồ sơ điện tử, lập hồ sơ điện tử như là các khái niệm, giải thích thuật ngữ, yêu cầu, đặc điểm; quy trình và phương pháp lập hồ sơ điện tử; trách nhiệm lập hồ sơ điện tử. Đồng thời, khái quát chức năng, nhiệm vụ, quyền hạn và cơ cấu tổ chức của Ủy ban Dân tộc.

Chương 2. Tác giả đi sâu vào thực trạng lập hồ sơ điện tử, phân tích và tìm ra nguyên nhân còn hạn chế trong công tác lập hồ sơ điện tử tại Ủy ban Dân tộc.

Chương 3. Tác giả đề xuất xây dựng và tổ chức thực hiện quy trình, phương pháp lập hồ sơ điện tử để công tác lập hồ sơ điện tử tại Ủy ban Dân tộc thực hiện có hiệu quả, khắc phục được những hạn chế

12. Khả năng ứng dụng trong thực tiễn:

Kết quả nghiên cứu của luận văn là tài liệu tham khảo hữu ích, giúp cho các cơ quan, đơn vị, nhất là cơ quan hành chính nhà nước cấp bộ quan tâm vấn đề về lập hồ sơ điện tử.

13. Những hướng nghiên cứu tiếp theo: chưa.

14. Các công trình đã công bố có liên quan đến luận văn: không.

1. Full name: BUI MINH TRINH

2. Gender: Male

3. Date of birth: June 10, 1986

4. Place of birth: Thai Binh province

5. Recipient Decision No. 3692/QĐ-XHNV dated November 04, 2016 by the Rector of Hanoi University of Social Sciences and Humanities.

6. Changes in the training process: None

7. Title of thesis:

“Building process and method of establishing for electronic records at the Committee for Ethnic Minorities".

8. Major: Office Administration

9. Code: 60.34.04.06

10. Supervisor: Ph.D. Tran Thang

11. Summary of the results of the thesis:

The thesis consists of three chapters with the following basic contents:

Chapter 1. The author has reorganized theoretical issues related to electronic materials, electronic documents, electronic records, established electronic records including its concepts, terminology, requirements, characteristics; the processes and methods of establishing electronic records; responsibility for establishing electronic records. At the same time, general functions, tasks, powers and organizational structure of the Committee for Ethnic Minorities are implemented.

Chapter 2. The author goes deeply into the situation of establishing electronic records, analysis and find its limited causes with establishing electronic records at the Committee for Ethnic Minorities.

Chapter 3. The author proposes to build and organize the implementation of process and methods of establishing electronic records so that its work at the Committee Ethnic Minorities wil be implemented and the limitations are overcome.

12. Applicability in practice:

The research results of the dissertation are useful reference documents, which help the agencies, office, especially the state administrative agencies of ministerial-level which concerned about the issues of establishing electronic records

13. Next research directions: None

14. Published works related to thesis: None